Международната агенция за енергията съветва Европейския съюз да намали потреблението на газ,

...
Международната агенция за енергията съветва Европейския съюз да намали потреблението на газ,
Коментари Харесай

Международната агенция за енергията съветва ЕС да пести газ

Международната организация за енергията съветва Европейския съюз да понижи потреблението на газ, с цел да избегне празни складове и риск от нарушавания по веригите за доставки тази зима, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

За да се резервира приемливо ниво на газ в хранилищата до края на отоплителния сезон, търсенето би трябвало да бъде понижено с сред 9 и 13 на 100 по отношение на междинното през последните пет години, се показва в отчета на Международната организация за силата за газовия пазар, показан през днешния ден в Париж. При ниския приток на полутечен природен газ към Европа това ще обезпечи запълняемост на газовите складове на равнище от 25 до 30 на 100, съгласно отчета.

Ако не се понижи потреблението на газ и при положение на цялостно прекъсване на доставките от Русия през ноември, то нивата в хранилищата могат да спаднат до малко под 5 на 100, в случай че в това време в Европейски Съюз се доставя единствено малко полутечен природен газ. Това ще усили риска от сериозен дефицит при положение на късно захлаждане.

При висок приток на полутечен природен газ хранилищата ще останат запълнени до малко под 20 на 100, се показва в разбора на Международната организация за силата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР